Plinski ali električni žar, to je zdaj vprašanje

Žar je obvezen pripomoček in zvezda vsake dobre domače zabave ali zabave podjetja. Zato ne sme izostati. Ali se spomnite poletja, ko je bila peka na žaru nekaj vsakdanjega? Zakaj si tega ne bi privoščili tudi sedaj, v stanovanju ali na balkonu, terasi? Da, lahko si nabavite plinski ali električni žar, ki ga imate enostavno v stanovanju, ga namestite, ko ga potrebujete ali odstranite, ali pa ga imate tam kar za vsak dan, saj vsi vemo, da je hran  z žara nekaj najslajšega na svetu.

peka na žaru

 

Kakšen žar boste pa vi imeli doma? Lahko imate namiznega, ta je prenosen in majhen, na elektriko ali na bombo, ki je lahko tudi majhna in lahko prenosljiva. Tak žar lahko vzamete s seboj kamorkoli, v kateri koli prostor ali na teraso, na vrt ali poleti s seboj, če boste kam šli.

Obstaja tudi žar, ki stoji na lastnih nogah in je sestavljiv ranih višin, kot vam ustreza ali pa takšen, ki ima posebne podstavke kot kuhinjske elemente, ki so lahko predalniki in za odlagat pribor, ki ga potrebujete pri peki na žaru. Kaj boste pa vi pekli? Kar vam srce poželi, lahko je to zelenjava, krompir ali ribe, sir ali meso, čevapčiči ali pleskavice, vse se da lepo speči še celo nekvašen kruh se da. In slastne palačinke.

Dober žar vam bo dal veliko veselja. Ponavadi je tako ,da se ljudje za žar kar precej zanimajo, kdo bo tista zvezda, ki bo pekla in razveselila celotno družbo ali družino. Pa ni treba, da se to dogaja samo za praznike, sejansko si praznike lahko naredite sami vsak dan, če se le tako določite. Najbolje je, da se kar sedaj odločite za žar ter si ga naročite takoj, ker nima smisla na dobrote čakati do poletja mar ne? Uživajte takoj, saj za jutri nihče ne ve, kaj bo.