Transportni trakovi za vse vrste industrij

Vsaka industrija ima za uspešno delovanje svoje potrebe. Pri večini industrij pa je za uspešno delovanje potreben kvaliteten transportni trak. Transportnim trakovom se reče tudi tekoči trak in skoraj ni obrata, ki za uspešno delovanje ne bi uporabljal nekakšne vrste transportnega traku. Seveda pa se transportni trakovi med seboj tudi razlikujejo . Največje razlike so v velikosti transportnega traku, pa tudi materiala, iz katerega je izdelan. Lesna industrija bo namreč potrebovala drugo vrsto transportnega traku, kot živilska industrija. Zato je treba za vsak industrijski obrat izbrati primerni transportni trak.

transportni trakovi

Sestava transportnega traku

Vsi transportni trakovi so izdelani po istem principu. Sestavljeni so iz treh delov, ki so nujni za uspešno delovanje transportnega traku. Najprej je tu ogrodje, ki je izdelano iz trdne kovine. Potem se na ogrodje namesti trak. Trak je sestavljen iz več plasti. Te plasti so iz različnih materialov, saj ima vsaka industrija svoje potrebe. Lahko gre za različne vrste tkanin, plastiko ali gumo. Pri tem je pomembno upoštevati, za kakšne izdelke gre. Lahko gre za vroče ali hladne izdelke in transportni trak mora biti odporen na vse temperature. Zadnji del transportnega traku so valji, ki jih poganja motor. Zaradi tega se transportni trakov sploh premika in izdelek iz enega konca pripelje na drugega. Glede na potrebe se lahko nastavijo različne hitrosti motorja.

Transportni trakovi lahko delujejo samostojno, lahko pa se jih sestavi več skupaj. Tako je pot daljša. Taki transportni trakovi se načeloma uporabljajo v obratih ali skladiščih različnih industrij. Z njimi se izdelke na enostaven način prenese iz enega konca na drugega. Po potrebi se lahko transportni trak nastavi tudi tako, da se izdelke prenaša iz enega nivoja v drugega. Vse je odvisno od tega, kaj se potrebuje. Obstaja namreč ogromno različnih nastavitev, da je upravljanje s transportnim trakom hitro in učinkovito.