Separacija v industriji – kaj je in kako jo izvajamo

Separacija je postopek ločevanja rudnin (koristni del, ki vsebuje minerale) od jalovine (nekoristni del), in drugih snovi. Ločevanje lahko poteka na različne načine – flotacija, magnetna ali radioaktivna separacija, sejanje itd. Gre za enega izmed pomembnejših industrijskih postopkov, saj z njegovo pomočjo pridobivamo nadvse koristen material, ki ga lahko nato uporabimo v najrazličnejše namene. Separacija se v industriji izvaja s pomočjo visoko zmogljivih aparatov in strojev, ki zagotavljajo hitro in učinkovito ločevanje, postopki pa so poleg tega ponovljivi in standardizirani. Na tak način se prihrani tudi veliko časa in denarja. V podjetju Blast Tehnik pa so šli še korak dlje – razvili so svoj separator obnovljivih peskalnih medijev.

separacija

Spoznajte Drum separator

Podjetje Blast Tehnik je razvilo in inoviralo povsem nov, visoko zmogljiv separator obnovljivih peskalnih medijiev. Drum separator se uporablja tako v ročnih kot tudi robotskih peskalnih komorah. Zahvaljujoč dovršeni tehnologiji in naprednemu znanju, je primeren je za vse aplikacije kjer je zahtevana 100% ponovljivost. Naprava je dobavljiva v štirih izvedbah, zmogljivosti 2t/h, 4t/h, 8t/h in 12t/h.

Kako pa je do razvoja te edinstvene in nadvse uporabne naprave, sploh prišlo? Vse se je začelo z naročilom enega izmed naročnikov. Tehnologi podjetja Blast Tehnik so zato razvili in projektirali napravo, ki je danes dostopna tudi vsem ostalim izvajalcem različnih storitev, kjer se le ta s pridom uporablja. Navdušenje je Drum separator požel predvsem zaradi dejstva, da omogoča ponovno uporabo peskalnih medijev ter s tem izredno zmanjša stroške proizvodnje. Še ena izmed ključnih prednosti Blast Tehnika pa je v njihovi popolni prilagodljivosti naročniku. V kolikor tudi sami potrebujete takšen ali podoben separator, jih preprosto kontaktirajte, oni pa bodo za vas razvili sistem, ki bo kar najboljši za vašo situacijo. Tako boste z njihovo pomočjo pridobili nepogrešljivega tehnološkega pomočnika, ki bo bistveno vplival na vaš proizvodni proces, ga optimiziral in kar se da izboljšal. To pa je zagotovo tisto, kar si vsako podjetje želi.