Sedežne garniture

Vsi komaj čakamo da pridemo iz službe, po napornem dnevu in se vržemo na sedežne garniture, ki jih ali jo imamo v stanovanju. Sedežne so v naši kulturi kar pomemben del stanovanja. Nekako smo vsi navajeni, da je to osrednji prostor v stanovanju, kjer po dnevi počivamo in se sproščamo z gledanjem televizije.  Vendar je čedalje težje dobiti kvalitetne sedežne in sedežne v stilu in barvi, ki smo si jo zamislili. Po navadi pregledamo vse trgovine, prebrskamo splet v upanju, da bi našli točno takšno sedežno kot smo si jo zamislili.

sedežne

Ko nakupujemo sedežne, moramo vsako preizkusiti, sedeti na njej par sekund in ugotoviti ali se bomo na njej počutili sproščeno ko bomo poležavali in počivali po službi. Vsekakor je pomembno udobje, ne sme biti premehka in tudi ne pretrda. Ravno pravšnja z ravno prav visokim naslonjalom in ravno prav velika. Po navadi nastane problem ko najdemo sedežno, ki nam v vseh pogledih odgovarja vendar je velikost sedežne prevelika ali pa celo premajhna. Pred samim nakupom je pametno da doma dobro premerite prostor kjer bi bilo mesto sedežne in si zamislite kakšne vse barve bi pasale v vaš prostor. Nato pa se odpravite po nakupih brez pričakovanj.

Ko pridete v trgovino se najprej na hitro sprehodite čez prostor kjer so razstavljene sedežne. Oglejte si če vam kakšna pade v oči in nato pojdite po svetovalca in mu povejte svoje želje. Če želite sami iskati sedežne tudi prav, vendar se jih lotite sistematično. Najprej poglejte ali so prave velikosti šele na to ali vam je všeč vizualno. Zadnje naj pride na vrsto udobje. Ker če sedežna ne bo šla v prostor zaradi velikosti nima smisla, če vam vizualno ne bo všeč – mislite da jo boste z lahkoto vsakodnevno gledali v vašem prostoru za sproščanje. In seveda na koncu koncev mora biti udobna, saj boste vendarle nekaj časa preživeli tudi tam.