Nadstreški za terase vam omogočajo, da kavo spijete na terasi tudi ko pada dež

Zagotovo ste že kdaj načrtovali vrtno zabavo, ko bi se dobili s prijatelji, s katerimi se že dolgo niste videli in bi se na vrtu sproščeno zabavali. A kaj ko vas je sredi te zabave, ali pa že pred samim začetkom, presenetil dež in ste morali vse misli o krasni vrtni zabavi opustiti in jo prestaviti, ali pa se preseliti v notranjost hiše, kar pa ni tako zabavno. Če bi se radi v prihodnje takim situacijam izognili si preberite več na www.zugic-sp.si/nadstreski/, kjer boste izvedeli, zakaj so nadstreški za terase odlična rešitev za vas.

Nadstreški za terase, avtomobile ali za kaj drugega, tako kot vrtne ograje, lepo urejen vrt in podobno pripomorejo k popestritvi in estetskemu izgledu vaše hiše. Najpogosteje si ljudje omislijo nadstreške za avtomobile, nadstreške pred vhodom v stanovanje ali nad terasami in balkoni. Pred vsako izdelavo nadstreška je ključnega pomena, da se izračuna nosilnost same konstrukcije, saj so vremenski vplivi, kot je na primer težak sneg, zelo pomembni dejavniki, nihče pa si najbrž ne želi, da bi se nadstrešek podrl, po možni pa povzročil še kakšno škodo. S temi izračuni se ukvarja statik, ki na podlagi izračunov določi kakšni nosilni stebri bi bili za vaš nadstrešek najprimernejši in s kakšno kritino bi ga morali pokriti.

nadstreški za terase
Pred montažo nadstreškov mora stranka sami ali pa postavljalec nadstreška narediti točkovne temelje za postavitev stebrov. Nadstreški za terase, avtomobile ali kaj drugega so lahko odprtega ali zaprtega tipa. Zapira se jih lahko z različnimi materiali, kot so les, pločevina, steklo. Vse nadstreške se na koncu tudi pokrije. Najbolj razširjena kritina danes je leksan, ki je dokaj lahek, je pa res, da se sčasoma na njem začnejo nabirati alge. Debelino, vzorce in barvo kritine izberete sami, čiščenje pa je zelo enostavno, saj kritino samo operete z vodo. Izbrati pa morate tudi enokapne ali dvokapne nadstreške. Enokapni so manjši, pri dvokapnih pa že govorimo o samostojnih objektih.