Udobne postelje za prijeten spanec

So vaše postelje udobne? Spite mirno ponoči? Za dober in kvaliteten spanec so potrebne udobne postelje. Postelje sestavljajo posteljni okvir, vzmetne letvice in seveda dobro vzmetnico. Ko se odpravite kupovati novo posteljo si vzemite čas. Najprej si morate izbrati posteljo oziroma posteljni okvir. Imete raje da so postelje višje ali nižje.

postelje

Pri nakupu postelje je pomembna tudi dimenzija, ali boste izbrali klasično enojno posteljo ali boste imeli večjo ali zakonsko posteljo, izbira je odvisna od vašega življenjskega sloga. Večino ljudi postelje izbira glede na starost – mlajši imajo enojno posteljo, večina samskih prisega na postelje v dimenzijah 140 x 200 cm, medtem ko pari izbirajo večje postelje. Seveda je pomembno da ima vsak svoj del postelje, ker vemo da je spanec izredno pomemben.

Ko izberete posteljni okvir v željenih dimenzijah so na vrsti vzmetne letvice, ki jih po navadi dobite že pri nakupu posteljnega okvirja. Vendar vse več prodajaln je pričelo s prodajo posebej, saj nekaterim odgovarjajo trše letvice (vse je odvisno tudi od telesne mase vsakega posameznika). Ko vse to izberete pride za vaš najtežji del pri nakupu postelje in to je nakup vzmetnice. Izbira vzmetnice je pravzaprav predvsem odvisna od vašega načina spanca. Če spite na trebuhu je bolje izbrati tršo vzmetnico. Če spite na boku je bolje da je vzmetnica mehkejša – saj ne želite da vas bo vse bolelo od trde podlage. Če večino noči preživite na hrbtu je prav tako bolje da izberete malce mehkejšo vzmetnico, ravno toliko da se vam zadnjica malce ugrezne. Tako se bo hrbtenica lepo poravnala in bo vaš spanec udoben in prijeten. Spanec kot vemo je ključnega pomena in če pogledamo statistične podatke, polovico svojega življenja preživimo v postelji. Postelje naj bodo udobne, naj bo vaš spanec trden in ko se boste zjuraj zbudili morate biti polni energije brez nepotrebnega razmišljanja kako vas spet vse boli.