Strešna klima za kamp prikolico je obvezna

Dandanes si brez klime skoraj več ne predstavljamo življenja. Visoke temperature nas prisilijo, da v vseh notranjih prostorih in avtomobilih uporabljamo različne vrste klim. To zagotovo velja tudi za počitniška vozila. Najbolj priljubljena je strešna klima za kamp prikolico, pa tudi ostala počitniška vozila. Taka klima zagotovi, da se enakomerno ohladi cel prostor in poslovite se lahko od dni, ko zaradi vročine niste imeli energije in je bil vaš dopust uničen. Prav tako pa je priporočljiv del opreme tudi pozimi, saj lahko klima prostor tudi ogreje.

strešna klima za kamp prikolico

Klime za kamp prikolice in avtodome

Že več let je priljubljeno dopustovati s kamp prikolico ali avtodomom. Največji problemi pa nastajajo zaradi vročih dni. Poletne temperature namreč vsako leto dosegajo rekorde, zato je za udobno življenje potreben nakup klime. Podobno velja za hladnejše dneve, ko je klima odlično nadomestilo radiatorja in prostor segreje.

Strešna klima za kamp prikolico ali avtodom je najbolj priljubljena oblika klime. Namesti se jo na sredino prostora. V večini primerov ima počitniško vozilo že prostor za namestitev klime. Če gre pa za starejše vozilo, pa se odprtino preprosto naredi. Iz strehe potem klima enakomerno piha mrzel ali topel zrak v prostor. Po želji lahko nastavite tudi smer in moč pretoka zraka. Tako je zagotovljeno, da se klima prilagodi vsem vašim željam.

Strešna klima za kamp prikolico ali avtodom ima preprost način uporabe. Zraven generalno prejmete daljinski upravljalnik. Z njegovo pomočjo je upravljanje klime izjemno enostavno. Poleg tega pa lahko klimo nastavljate iz vseh delov počitniškega vozila.

Strešna klima za kamp prikolico in avtodom

Strešno klimo se lahko namesti v vsako počitniško vozilo. Med bolj kakovostne klime spada Dometic FreshJet. Ta strešna klima se lahko pohvali z majhnimi dimenzijami in majhno težo. Tako ni strahu, da bi bila klima razlog za preveliko obremenitev strehe. Kljub temu pa je ta klima izredno zmogljiva in je najbolj primerna za počitniška vozila do 7 m dolžine. Če je vaše počitniško vozilo daljše, je dobro razmisliti o dveh klimah. Strešna klima je varčna in ne bo porabila veliko energije. Prav tako pa je tiha, zato vas tudi ponoči ne bo motila.