Pad thai je izvrstna tajska jed

Ste že bili v Aziji, natančneje na Tajskem? Ne? Nič zato – značilna tajska jed, imenovana pad thai, je zelo priljubljena povsod po svetu, zato lahko košček te azijske države okusite praktično na vsaki ulici po svetu.

Pad thai je zelo priljubljen po vsem svetu, dobil pa je že tudi kar nekaj različic. Najbolj osnoven recept te jedi vključuje riževe rezance, ki so glavna sestavine te tajske jedi. Preden jih začnemo pražiti, jih je potrebno namočiti v vodo, da se zmehčajo. Naslednja pomembna sestavina pad thaia so beljakovine, ki so lahko zelo različne. V osnovi se uporabljajo kozice ali pa tofu, uporabimo pa lahko tudi piščanca ali kombinacijo več sestavin. Stepena jajca bodo jedi dala značilno strukturo in okus, fižolovi kalčki pa dajo osvežilen hrust. Za še več hrustljavosti poskrbijo tudi zdrobljeni arašidi, ki jih potresemo po jedi. Tamarindova in ribja omaka jedi dodata značilen sladek in pikanten okus, kanček limete na koncu pa poskrbi za uravnoteženje vseh okusov in pridih svežine. Za nadgradnjo tega osnovnega recepta pa jedi lahko dodate še česen, šalotko, mlado čebulo, koriander, kosmiče rdečega čilija in različne omake, denimo sojino, ali pa palmov sladkor oz. kis. Regionalnih različic te priljubljene tajske jedi je zares ogromno, zato boste po vsem svetu lahko jedli popolnoma različne pad thaie – nekateri vam bodo bolj, drugi pa manj všeč, a tako je z vsako hrano. Pad thai je resnično vsestranska jed, ki jo je mogoče prilagajati različnim okusom in prehranskim željam, zaradi česar je tudi tako priljubljena jed po vsem svetu, ne le ne Tajskem.

pad thai

Da bi okusili tajsko kuhinjo, vam ni treba odpotovati na drug konec sveta.

Če ste si tudi vi zaželeli okusiti tajsko kuhinjo, vam ni treba odleteti na drug konec sveta. Pad thai, najbolj značilna tajska jed, je namreč zelo priljubljena po vsem svetu, zato jo boste našli tako rekoč na vsaki ulici. Do danes je nastalo že veliko regionalnih različic, zato se lahko razvajate v različnih okusih te izvrstne tajske jedi.