Kako poteka odkup odpadnih kovin in kaj dobite za to

Odkup odpadnih kovin vam omogoči, da si povrnete stroške za nakup materiala ali izdelkov iz kovin. Če vas zanima, kako poteka odkup odpadnih kovin, naj vam to pojasnimo. Zberite kose kovin, ki jih najdete v vaših stavbah ali okolici ali v podjetju in jih sortirajte po vrstah kovin in ohranjenosti. Ločite med seboj slabo ohranjene, na primer zarjavele in čiste kovine. Posebej zberite kable, žice in tiste kable, ki imajo ovoj ali tudi vtikač, saj imajo različne odkupne cene. Te se kreirajo na borzi, vendar je odvisno tudi od tega, kako čista je kovina ter katere vrste je. Reciklirajo pa vse, tudi plastiko in gumo, ki obdaja kable.

 odkup odpadnih kovin

Odkup odpadnih kovin je smiseln za podjetja, ki imate stalne odpadke in za posameznike, ki se vam naberejo na primer posoda, žlebovi, pohištvo, stroji in drugi kovinski odpadki, predvsem gradben material. Če nimate prevoza, vam ni treba skrbeti, saj pridejo kovine iskat k vam na dom ali v podjetje, ko se vam nabere dovolj odpadka. Lahko vam velike kose strojev in gradbenega materiala tudi razrežejo. Denar dobite takoj na račun ali pa gotovino, kot se odločite.

Da bi prišli do vas, je treba poklicati ali izpolniti obrazec na spletni strani za povpraševanje in takoj vas bodo kontaktirali ter vam povedali, koliko bi dobili za določene kovine. Dati jim morate nekaj osnovnih podatkov in vedeli bodo, koliko boste zaslužili, ko se odločite za odkup odpadnih kovin.

odkup odpadnih kovin imajo za železo, aluminij, žice in kable, medenino, še posebej pa je cenjen baker. Tudi druge kovine in mešane kovine lahko prodate. So pa nekatera pravila, katera so jasno razložena na spletni strani katero poglejte zgoraj. Veseli boste dodatnega zaslužka pa še očistili boste okolico in poskrbeli za naš planet, ker je pridobivanje rude izjemno drago in umazano delo. Tehnologija uničuje planet, zato je recikliranje bistveno boljša rešitev za vse.