Zakaj kupiti gotovi parket

Gotovi parket ali parket na klik je že narejen in vam ni treba nič več narediti razen to, da ga položite in obrežete tam kjer je to potrebno. Zato je gotovi parket izjemno popularen ter cenjen za talno oblogo, ker ne boste imeli v prostorih nobenega prahu, umazanije in jih boste lahko uporabljali kar takoj. Če imate mojstrsko žilico, pa ga boste lahko položili kar sami. To je super novica. Uporabite pa ga lahko tudi za talno gretje in če boste morali kakšen del menjati, samo vzamete ven ploščo ter jo enostavno zamenjate na klik.

 gotovi parket

Ko kupujete gotovi parket, se morate pozanimati glede tega, kakšno površino potrebujete za vse vaše prostore. Primeren je za stanovanja in za poslovne stavbe ter tudi za proizvodnjo, ker je izjemno odporen in trden ter večen. V primeru da bi morali zgornjo plast obnoviti, se ga enostavno pobrusite in ponovno polakirate ali pa enostavno zamenjate plošče. Gotovi parket je zadnja leta travi hit, ker je narejen lahko v enem dnevu in že lahko v stanovanje ali pisarno daste pohištvo.

Gotovi parket je izdelan v več plasteh, saj ima spodaj izolacijo, potem je parket in zgoraj zaščitno plast, ki je ponavadi lakirana. Enostavno vam pripeljejo na vašo lokacijo zapakirane pakete, ki jih odpakirate in kos za kosom položite na tla. Pri tem se plošče med seboj zagozdijo in rahlo kliknejo, zato se mu reče tudi parket na klik. S tem se bo polaganje parketa izjemno pocenilo in poenostavilo, ker mojster potem ne bo delal en teden v umazaniji in prahu z lepljenjem ter polaganjem plasti.

Edino kar morate narediti je to, da vi ali mojster očistite tla. Če gre za novogradnjo, potem so že pripravljena, če pa menjate talno oblogo za parket, morate prejšnjo odstraniti, razen če so spodaj na primer ploščice, ki ne ovirajo polaganja takega parketa. Vaš prostor bo zasijal v domačnosti in vsi ga bodo občudovali.