Krovstvo vam naredi varno in kvalitetno streho za vse stavbe

Krovstvo je precizen in nevaren posel, zato ga mora opraviti usposobljen strokovnjak z večletnimi izkušnjami, kot ga ima krovstvo Vrtačič, ki vam naredi vse v zvezi s streho katere koli stavbe. Vsaka stavba ima streho, pa naj bo ravna betonska ali z lesenim ogrodjem ali kako drugače narejena. Nekatere strehe so neobičajne, kot so na primer cerkvene ali kupolaste strehe na nekaterih obmorskih objektih in tudi na sakralnih objektih. Take strehe lahko naredi samo dobro izurjen in usposobljen krovec. Čer streha ni dobro narejena, stavba lahko zamaka, kar pomeni ogromno škodo na stavbi in premoženju. Takih napak ni možno več dobro sanirati zato izberite resnično dobrega krovca.

krovstvo

Usposobljeno krovstvo izdela lahko streho v celoti na novogradnji ali jo zamenja in sanira na stari gradnji. Pri novogradnjah se držijo gradbenega načrta, pri sanaciji pa se lahko naredi enaka streha kot prej z modernimi materiali ali pa se jo posodobi s strešnimi okni in razširitvijo podstrešja, ki se ga lahko spremeni v bivalni prostor, za kar boste v nekaterih primerih potrebovali gradbeno dovoljenje, v nekaterih pa ne, kjer se ne posega v osnovno konstrukcijo ostrešja.

Ko izbirate krovstvo, se pozanimajte, ali obvladujejo vsa krovska dela. To so seveda zidarska dela, tesarska dela, dela s kovino in izolacijo. Streha se lahko naredi ravna betonska, to je ponavadi na blokih ali sodobnih stavbah in se potrebuje znanja zidarstva. Krovstvo klasičnih streh z lesenim ostrešjem pa zahteva še znanje obdelovale lesa. Streho je treba narediti izjemno natančno, začeti pravilno, da na koncu ne striže vse skupaj in da se lahko položi kritina, kot so peka, umetni materiali ali kovina.

Zelo premeno je, kako vgradijo strešna okna in kako naredijo obrobe okoli dimnikov, kjer ne sme zamakati. Voda lahko namreč prodira tam, kjer je kaj narobe zarezano ali položeno, pa naliv udari nazaj skozi odprtine. Tudi izolacija mora biti položena prav, da ne pušča.