Krompirjeve počitnice bodo letos z manj potovalnimi omejitvami

Letošnje krompirjeve počitnice 2022 se začnejo v ponedeljek, 31. oktobra in se končajo v petek, 4. novembra. To pomeni, da si lahko omislite potovanje, ki bo trajalo devet dni. COVID-19 je v zadnjih letih pomembno vplival na potovanja in turistično industrijo. Gospodarska dejavnost, povezana s turizmom, se je močno zmanjšala, obeti za ta sektor pa ostajajo negotovi. Kot odziv na pandemijo so številne države uvedle omejitve potovanj in zahteve za vstop, kot so obvezne karantene ali testiranje ob prihodu. V letu 2022 pa se je epidemija končala in so se meje začele ponovno odpirati, tako se potovanja nadaljujejo. Kljub temu bodo v nekaterih državah morda še vedno veljale omejitve potovanja za krompirjeve počitnice. Obvezno preverite najnovejša navodila države, ki jo želite obiskati. Spremljajte najnovejše informacije iz zanesljivih virov in načrtujte vnaprej, da bo vaše potovanje za krompirjeve počitnice čim bolj nemoteno in prijetno.

Krompirjeve počitnice

Kam letos za krompirjeve počitnice?

Jesen je odličen čas za počitnice. Vreme se ohlaja, kar je idealno za dejavnosti na prostem, listje pa spreminja barvo in predstavlja čudovito kuliso za vaša potovanja. Ker je na izbiro toliko destinacij, se je težko odločiti, kam se odpraviti. Da bi vam pomagali zožiti izbiro, smo pripravili seznam najboljših držav, ki jih lahko obiščete jeseni. Evropa je odličen kraj za jesensko potovanje. Vreme je hladno, listje pa spreminja barve, kar omogoča čudovito pokrajino. V tem letnem času je tudi manj turistov, zato lahko v vseh znamenitostih in zanimivostih uživate brez gneče.

V Evropi je veliko mest za raziskovanje, od prestolnic, kot so London, Pariz in Rim, do manjših mest in vasi, ki ponujajo bolj tradicionalne izkušnje. Kjer koli boste, boste zagotovo našli nekaj za svoj okus. Če iščete nekaj idej, kam v Evropi se odpraviti za krompirjeve počitnice, vam ponujamo nekaj predlogov:

  1. London, Anglija – London je čudovito mesto, ki ga lahko obiščete kadar koli. Jeseni mesto zaživi s spreminjanjem listja in hladnim vremenom. Prav tako se odvijajo številni dogodki in dejavnosti, kot sta Londonski filmski festival in praznovanje noči čarovnic.
  2. Pariz, Francija – Pariz je vedno priljubljena destinacija, vendar je jeseni še posebej čudovit. Listje začne oktobra spreminjati barvo, zato se odpre čudovita pokrajina. Tudi november je odličen čas za obisk, saj lahko uživate na sejmih, ki se začnejo pojavljati po mestu.
  3. Rim, Italija – Rim je še eno mesto, ki ga je čudovito obiskati jeseni. V tem letnem času se vreme ohladi, zato je kot nalašč za raziskovanje vseh znamenitosti in zanimivosti. Uživate lahko tudi v tradicionalni italijanski hrani in vinu, pa tudi v številnih kulturnih prireditvah, ki se v Rimu odvijajo jeseni.
  4. Edinburgh, Škotska – Edinburgh je čudovito mesto, ki ga lahko obiščete jeseni, ko se listje obarva in vreme ohladi. Prav tako se odvijajo številne prireditve, kot sta festival Edinburgh Fringe in praznovanje noči čarovnic.
  5. Barcelona, Španija – Barcelona je čudovito mesto, ki ga lahko obiščete vse leto, vendar je jeseni še posebej lepo. Vreme je še vedno dovolj toplo, da lahko uživate na plaži, vendar ne tako vroče, da bi se ves dan potili. Prav tako lahko uživate v številnih festivalih in prireditvah, ki se jeseni odvijajo v Barceloni.

Krompirjeve počitnice lahko preživite tudi v drugih evropskih državah

Evropa je odlična destinacija ne glede na to, ali si želite oddiha v mestu ali daljšega potovanja. V Evropi je veliko čudovitih krajev, zato si vzemite čas in raziščite vse, kar vam ponuja. Zagotovo boste našli popolno destinacijo za krompirjeve počitnice. Norveška so ena najboljših izbir za krompirjeve počitnice. V tej državi so nekatere od najbolj osupljivih pokrajin na svetu, njeni fjordi in gore pa so v tem letnem času še posebej čudoviti. Poleg tega Norveška ponuja številne dejavnosti, ki vas bodo zabavale, od pohodništva in kolesarjenja do smučanja in deskanja na snegu. Švica je še ena odlična destinacija za jesenski oddih. V tej državi so nekatere najbolj slikovite vasi v Evropi, alpska pokrajina pa je naravnost osupljiva. Poleg tega Švica ponuja široko paleto dejavnosti, vključno s pohodništvom, plezanjem in smučanjem. Nemčija je še ena odlična izbira za jesenske počitnice. Ta država ima bogato kulturno dediščino in je dom nekaterih najboljših praznovanj (Oktoberfest) na svetu. Poleg tega Nemčija ponuja številne dejavnosti na prostem, kot so pohodništvo , kolesarjenje in vožnja s kanuji.

Če med jesenskimi počitnicami iščete toplo podnebje, razmislite o potovanju v Grčijo. Država ima sredozemsko podnebje, kar pomeni, da ima blage temperature tudi oktobra in novembra. V Grčiji so tudi nekateri najlepši otoki na svetu, zato je idealen kraj za sprostitev in uživanje v pokrajini. Italija je še ena odlična izbira za jesenske počitnice. Država ima veliko zgodovinskih in kulturnih znamenitosti ter nudi uživanje v hrani in vinu. Prav tako lahko uživate v čudoviti pokrajini, ko listje začne spreminjati barvo. Francija je še ena odlična izbira za jesenske počitnice. Država ima osupljivo slikovito podeželje, prikupne vasice in svetovno znana vinska območja. Med obiskom lahko uživate tudi v odlični hrani. To je le nekaj najboljših držav za jesenske počitnice. Ne glede na to, kam se boste odpravili, boste zagotovo preživeli čudovito obdobje ob raziskovanju novih krajev .

Eksotična Afrika

Najboljši čas za obisk Afrike je suha sezona. To je tudi najbolj prometno obdobje v letu, zato si nastanitev in lete rezervirajte dovolj zgodaj. Če se želite izogniti gneči, je lahko potovanje v času med letnimi časi (april-maj in oktober-november) odlična izbira. Cene bodo nižje in ljudi bo manj, vendar se boste morda morali spopasti z deževnim vremenom. Pri izbiri, kam se odpraviti v Afriko, ne manjka možnosti. Ne glede na to, ali se želite odpraviti na epski safari v Tanzanijo ali Kenijo, spoznati živahno kulturo Južne Afrike ali se sprostiti na plažah Mauriciusa lahko vsakdo najde nekaj zase. Če iščete navdih, vam predstavljamo nekaj najboljših krajev, ki jih lahko jeseni obiščete v Afriki:

  • Tanzanija: Tanzanija je ena izmed najbolj priljubljenih safari destinacij v Afriki in to z razlogom. V tej državi živijo nekatere najbolj značilne divje živali na celini, vključno z levi, leopardi, sloni in nosorogi. Jesen je odličen čas za safari, saj je vreme suho in sončno, kar je idealno za opazovanje divjadi.
  • Južna Afrika: Južna Afrika je raznolika in zanimiva država, ki obiskovalcem ponuja veliko zanimivega. Od svetovljanskega mesta Cape Town do divje lepote narodnega parka Kruger, vsakdo bo našel nekaj zase. Jesen je odličen čas za obisk, saj je vreme prijetno in sončno, s povprečnimi temperaturami okoli 20 stopinj Celzija.
  • Kenija: Kenija je še ena priljubljena safari destinacija, znana po dramatični pokrajini in obilici divjih živali. Država je tudi dom nekaterih najbolj znamenitih afriških živali, kot so levi, leopardi, sloni in nosorogi. Jesen je odličen čas za obisk, saj je vreme suho in sončno, kar je idealno za opazovanje divjadi.
  • Mauricius: Mauricius je osupljiva otoška država v Indijskem oceanu, znana po belih peščenih plažah in turkiznem morju. Podnebje je tropsko vse leto, zato je odlična izbira za počitnice na plaži kadar koli. Jesen je še posebej primeren čas za obisk, saj je vreme suho in sončno, povprečne temperature pa se gibljejo okoli 27 stopinj Celzija.

To so le nekateri od številnih čudovitih krajev v Afriki, ki jih lahko obiščete. Zakaj ne bi začeli načrtovati potovanja še danes?