Zakaj je električno gorsko kolo izjemno primerno za rekreacijo za vsakogar

Električno gorsko kolo je vedno bolj popularno za rekreacijo v naravi, ker vam električno gorsko kolo pomaga premagovati katere koli klance in izjemno dolge relacije. Zdaj boste lahko tudi tisti brez kondicije kolesarili po naravi in se nadihali svežega zraka. Električno kolo je enako kot navadno kolo s to razliko, da ima pomožni električni motor z baterijo, ki vam pomaga poganjati kolo, če vam zmanjka moči. Koliko vam pomaga in kdaj je odvisno od nastavitev in programa, ki ga nastavite, saj ima vsako električno kolo več možnosti in dinamiko vožnje.

električno gorsko kolo

Kakovostno električno gorsko kolo ima lahko več možnosti moči motorja in baterije. Močnejši motor in baterijo kot kupite, dlje časa boste lahko vozili z enim polnjenjem in večje klance boste lahko premagali. Sami se odločite, kaj je za vas primerno, saj ima vsako kolo opis, kako daleč lahko spelje z enim polnjenjem pri normalni vožnji. Super je to, da ko peljete po klancu navzdol in kolo to zazna, da ne poganjate, se bo vklopila dinama, ki bo polnila baterijo, kar pomeni, da bo zdržala dlje časa.

Sodobno električno gorsko kolo je izdelano v več velikosti okvirja, zato da lahko vsak kupi za svojo velikost telega, ki mu ustreza in ga lahko elegantno in udobno vozi. Poglejte na internetu, kateri višini človeka kateri okvir ustreza in kupite zase pravega glede na vašo tesno višino. To kolo ima tudi nastavljiv sedež in krmilo tako, da bo še bolj udobno in povsem prilagojeno prav vašim tesnim značilnostim.

Izdelujejo za v ženski in moški različici ali univerzalnega, pa se odločite, kateri vam bo bolj ustrezal. Ni tako opremljen, kot mestno kolo, zato ga morate za vožnjo po mestu dodatno opremiti z zvoncem na primer z lučmi ter odsevniki. Ima pa izjemno vzmetenje za vožnjo po neravnem terenu in je tudi precej trden z lahkim okvirjem, da ne povzroča preveč teže med vožnjo in ga je lažje voziti.

Električno gorsko kolo lahko kupite v več različicah, dizajnih in barvah. Pazite, ker je bolj občutljiv od običajnega kolesa na vlago in dež, zato ga ne vozite takrat, saj je elektrika lahko nevarna če do nje pride vlaga. Tudi ga ne puščajte preko zime zunaj, ker smeta baterija in motor zmrzniti, niti se navlažiti.