Kakšen kamin imate lahko v stanovanju in kakšne so prednosti

Kamin je vedno bolj popularen kot vir ogrevanja stanovanja, če imate možnosti dimnika. Moderni kamini so varni in varčni ter izjemno estetski kot okras za vaše stanovanje. Kamin postane središče vašega doma, ker je topel in se sliši lep zvok prasketanja ognja, hkrati pa gledanje v plamen pomirja ter uspava. Zato boste doma v super vzdušju, miru in lepoti, da se boste radi vračali domov znova in znova. Prednost kaminov je v tem, da takoj zagori plamen in da ogenj takoj z vso močjo ogreva prostor, ki se hitro ogreje. To je super za mlade družine in vse tiste, ki nimate časa in ste vsi zdoma večino dneva.

kamin

Ko pridete domov, vas bo kamin takoj ogrel. Deluje na drva, ki morajo biti suha in po možnosti bukova, ker taka oddajajo največ kalorij v prostor. Iz kamina lepo diši po drveh in ognju, kar je vonj, ki človeka pomirja, ker ga je vajen že od nekdaj, od kar človeštvo obstaja in je znal zakuriti ogenj. Moderen kamin ima dober dimnik, ki je brezhiben in ne spuščata v prostor nobenih plinov ter prahu. Enkrat letno dimnikar vzdržujte dimnik in ga očisti, to pa je tudi vse.

Ko boste nabavili kamin, se bo mojster odločil glede na vaše potrebe in na velikost stanovanja, kako velik bo kamin za ogrevanje. Lahko ogrevate prostore in tudi sanitarno vodo. Nekateri naredijo iz njega tudi sedeže za sedenje in se pozimi tam grejejo. Sodobne različice kaminov imajo pod stropom posebne reže, skozi katere potem, ko se kaminski vložek ter zidava ogrejejo, oddaja nežno toploto v prostor še vsaj en dan, ko nehate kuriti, zato je tovrstno ogrevanje zelo racionalno in poceni, saj so tudi drva poceni in jih nikoli ne zmanjka. Zato boste vedno na toplem in varnem. Izberete pa lahko klasičen kamin ali unikaten, kateri vam je cenovno bližji in katerega si dejansko želite v stanovanju.