Aplikacija Kahoot

Vsi kateri imamo pametne telefone imamo na telefonih takšne in drugačne aplikacije. Aplikacija Kahoot je tudi ena od tistih, ki je zelo priljubljena med nami. No, mogoče je komu Kahoot neznana aplikacija je pa zelo znana med mladimi, saj je nekako izobraževalna platforma. Na spletni strani, ki jo najdete v začetku zapisa, si lahko ogromno preberete o sami aplikaciji. Najboljša rešitev pa je, da vzamete svoj telefon in si to aplikacijo naložite in jo malo raziščete. Bomo pa v nadaljevanju tudi nekaj povedali o sami aplikaciji.

Kahoot ni nova aplikacija, saj pravijo, da je že tukaj od leta 2012. strokovnjaki, kot je norveška Univerza je pomagala, da je aplikacija uspela in seveda napredovala. Za nekaj takega je potrebno ogromno znanja, da lahko nekaj takega ustvariš. Od leta 2013 je Kahoot aplikacija postala javna za vse ljudi. Najprej je bila ustvarjena za socialno učenje prek spleta, kar pa je z leti postalo drugače. Kako sama igra poteka in kako se vpisati, lahko najdete na spletni strani ali pa vas sama aplikacija tudi lepo vodi.

kahoot

Leta 2017 so dosegli kar milijardo uporabnikov. To pomeni, da je Kahoot zelo znana platforma in jo uporabljajo uporabniki celega sveta. Jaz osebno te aplikacije ne poznam in sem se odločila, da bom pogledala za kaj se gre. Mislim, da imamo včasih na telefonu nepotrebne aplikacije in zakaj ne bi še ene dodatne si naložili na telefon ali tablico. Mislim, da je to zelo poučna platforma kar pomeni, da se bomo nekaj naučili. Kahoot je za domačo uporabo, lahko jo imate za delo ali za učenje. Pomeni, da je bila namenjena prvo za učenje, danes ni več tako. Najboljše, da tudi vi poskusite in vidite za kaj se gre. Mogoče boste navdušeni nad njo in se boste kaj novega naučili.