Zakaj so implantati boljši od protez

Implantati ali zobni vsadki, so umetni zobje, ki jih vstavijo v vašo čeljust in postanejo del vas. Tukaj je vse o implantatih na enem mestu. Če vam manjka en zob, dva ali več, morda tudi vsi, so implantati super rešitev, da jih dobesedno dobite nazaj. Prednost vsadkov pred protezami in mostički je v tem, da so vsadki fiksno nameščeni in je nanje privita keramična krona, ki zgleda, kot vaš zob, zato ne bo nikoli padel ven in z vaših ust. Čistite jih enako, kot svoje zobe. Ne morete jih pogoltniti in nikoli ne boste brez njih.

 implantati

Implantati so fiksno nameščeni v vaši čeljusti, zato se ne premikajo in lahko z njimi jeste ter grizete enako, kot ste s svojimi zobmi. Niso občutljivi na hrano, pijačo ali spremembo temperature. Da lahko grizete hrano je ključno za to, da imate dobro prebavo in da ste zdravi ter vitki. Zato se implantati splačajo neglede na ceno.

Vsadke boste plačali le enkrat za vselej do konca življenja. Če boste zanje skrbeli dobro in imeli temeljito ustno higieno, z njimi ne bo nobenih težav. Vendar pozor, poiščite res dobrega domačega zdravnika, ki se vam bo posvetil in vas temeljito pregledal. To, da ste zgubili zobe je znak, da je nekaj narobe in temu se morate prej posvetiti, preden vam namesti vsadke.

Če se implantati namestijo v bolno čeljust, bodo velike težave in jih bo treba zamenjati ter vmes pozdraviti vaše težave. Zato lahko izgubite denar. Pa še zdravje, čas in živce. Lahko pride do hudih reakcij in vnetij, kar vas bo bolelo. Pri vsadkih nikoli ne glejte na to, da kupite najcenejše, ampak vedno kupite le titanove, ker so narejeni s posebno tehnologijo, da je njihova površina groba in se bo vaše zobno tkivo na vsadke dobro prijelo. Le tako ne bo žepkov in gnitja hrane in bo vse v redu.