Kako so izdelane etikete po meri

Ste že kdaj slišali za po meri izdelane etikete?

Etikete po meri

Etikete po meri so eden izmed najbolj iskanih izdelkov na trgu. Potrebuje jih skoraj vsak, ki se ukvarja s trgovino in obrtjo. Vsak izdelek, ki gre v prodajo potrebuje etiketo, ki označuje vse potrebne podatke.

Izdelava teh sledi določenim kriterijem kakovosti, ki jih želi stranka. Za etikete po meri obstaja kratek seznam, ki pomaga pri izbiri materiala in načina izdelave:

  • Namembnost etikete
  • Morebitni zakonski predpisi
  • Življenjska doba izdelka
  • Pogoji etiketiranja
  • Primarna embalaža izdelka

Pr izdelavi etikete po meri si lahko pomagamo z brezplačnim vodičem po etiketah, ki si ga lahko prenesemo. Sestavljen je iz nabora določenih smernic, ki so jih izdelali strokovnjaki in zagotavlja kakovostno načrtovanje in izdelavo.

Naročite si lahko tudi brezplačen vzorec, ki vam ga izdelajo v podjetju in omogoča lažjo predstavo, vi pa se na podlagi videnega lahko lažje odločite.

Etikete po meri so lahko različnih vrst npr. etikete za prehrambene embalaže (mlečni izdelki, mesni izdelki, zamrznjeni izdelki itd.), za pijače (alkoholne, sokove, druge brezalkoholne pijače itd.), za kozmetiko in farmacijo (zdravila, lekarniški izdelki, deklaracijske etikete itd.), za avtomobilsko industrijo (za stanje baterije, za akumulatorje itd.), za kemično industrijo (za barve, lake, za sredstva za varstvo rastlin itd.), za logistiko in pakiranje (za označevanje logističnih enot, opozorilne etikete za ravnanje s pošiljkami itd.), za promocijo in marketing (za nagradne igre, promocijske pijače itd.) ter ostale.

Izdelujejo jih iz papirnatih in sintetičnih materialov. Pri izdelavi je pomembno, da določijo pravo kombinacijo materiala in lepila, da lahko zagotovijo kvaliteto izdelka.

Za izdelavo etikete po meri se uporabljajo določeni tehnološki postopki, ki se delijo na digitalne (prednosti: hitrost, fleksibilnost in nizki stroški priprave tiska) in klasične (prednosti: cenejše barve, tehnologija je bolj produktivna, cenovno ugoden pri tisku večjih količin). Pri obeh tehnologijah se tiska iz role v rolo, etikete pa so navite okoli nje.