Zakaj in kako kupiti nov akumulator za vaš avto

Akumulator vašega avtomobila je naprava za shranjevanje električne energije, ki jo potrebujete za zagon avtomobila in njegovo delovanje. Če vaš avtomobilski akumulator ne deluje, kot bi moral, potrebujete nov zmogljiv akumulator, ker morda ne boste mogli zagnati avtomobila, ko obrnete ključ, ali pa se med vožnjo ne bo polnil. Z avtomobilskim akumulatorjem lahko naletite na več težav, ki zahtevajo zamenjavo, kot so počeno ohišje baterije, zamrznjena baterija, vidna po izbočenih stranicah, baterija, ki se ne polni, zrahljani priključki baterije ali če manjkajo pokrovčki za polnjenje baterije. Če imate enega ali več teh simptomov, boste najverjetneje morali kupiti nadomestni akumulator za vaš avto.

akumulator

Kako izbrati pravi akumulator za vaše vozilo? Kaj morate iskati pri novi bateriji? Vse avtomobilske baterije so razvrščene po velikosti skupine. Označuje meritve ohišja baterije ter usmerjenost sponk ali stebrov baterije. Da bi našli pravi akumulator za vaš avto, morate poznati velikost skupine. Najprej preverite velikost skupine na stari bateriji. Če je akumulator, ki ste ga prvotno dobili z avtomobilom, še vedno v njem, poiščite velikost skupine na nalepki na akumulatorju. Oznaka je lahko na vrhu ali ob strani ohišja. Velikosti skupin so običajno dvomestne številke, ki jim lahko sledi črka. Lahko preverite tudi uporabniški priročnik za velikost skupine. Poglejte pod razdelek s specifikacijami v svojem priročniku za uporabo.

Velikost skupine baterij in druge ustrezne informacije o bateriji bodo navedene v specifikacijah. V spletu na zgornji povezavi poiščite velikost skupine. Uporabite spletni vir, da določite velikost skupine baterij za vaš avto. Vnesite podatke o vozilu, vključno z letom, znamko, modelom in velikostjo motorja. Ko oddate podatke, vam bo predstavljena velikost skupine in rezultat. Lahko pa tudi pokličete prodajalca ali se zapeljete do njega. Nov akumulator vam ponekod namestijo ali pa ga odpeljete do serviserja, če ga ne znate namestiti sami. Če baterija ni originalna za avto, boste morali preveriti, ali se vse ujema. Prejeli boste tudi nekaj let garancije, kar pa je seveda odvisno od izdelovalce akumulatorja.