Kako vam pomaga revizija pri poslovanju

Revizija je lahko notranja ali zunanja in je koristna za vsako podjetje. Temeljita in strokovna revizija bo pomagala pregledati vaše poslovanje in najti morebitne napake ter nepravilnosti, ki vas lahko stanejo dobrega poslovanja ter tudi kakšne kazni. Napake se dogodijo nenamerno in včasih iz malomarnosti ter drugih razlogov, ki niso pomembni kot le to, da poslovaje ni v redu. Vendar vam bo revizor pomagal te napake odpraviti ter vam bo svetoval, kaj narediti, da bo vse v redu.

 revizija

Strokovna revizija je najbolj smiselna, za jo naročite zunanjemu certificiranemu izvajalcu, da se je loti. Če imate notranjega revizorja, se lahko lotita projekta skupaj ali pa vsak s svoje strani in se rezultati lahko primerjajo. Tako boste gotovi, da je vse v redu in boste mirno spali. Certificiran revizor od države ne bo tvegal svojega poklica in ugleda ter licence za nepravnosti, zato s svojim podpisom zagotavlja, da je vaše poslovanje v redu, če ga je on pregledal in odobril.

Ko se zgodi revizija, boste morebiti dobili napotke za popravke, ki jih morate v določenem času opraviti. Nato revizor pregleda papirje in dokumente še enkrat ter potrdi popravke. Ne gre za to, da bi nekdo nadzoroval vas, kot policaj ampak, da se vam pomagajo odpraviti napake, ki se morebiti dogajajo stalno, pa ne veste ali pa so slučajne in naključne, pa in jih nihče ni opazil. Škoda je, da zaradi tega ne poslujete dobro ali izgubite ugled.

Kakovostna revizija je koristna za vsako podjetje, naj gre za veliko ali majhno. Predvsem velika podjetja jo potrebujejo, da se obsežno poslovanje pregleda, kajti tam se lahko marsikaj nepredvidenega dogodi. Vi pa ste za vse skupaj odgovorni kot direktor ali lastnik oziroma odgovorna oseba. Zato boste mirno spali, če nekdo, ki je strokovnjak podpiše, da je z vašim poslovanjem vse v redu. Naročite revizorja takoj in se pogovorite o obsegu dela.