Prsno črpalko si lahko tudi sposodite

Prsna črpalka je nujno potrebna v primeru, da otrok nima sesalnega refleksa ali da noče sesati pri materi. Primer je lahko, da otrok zavrne sesanje, če mati začne dišati po nečem drugem, kot je njen osebni vonj, to so lahko olja iz proizvodnje ali kemikalije, ki jih ni možno spraviti s kože. Več o prsnih črpalkah na povezavi https://www.baby-nega.si/izposoja-otroske-opreme/prsna-crpalka.  Prsna črpalka po nadomestila funkcijo dojke tako, da bo izsesala mleko iz dojke in bo otrok lahko preko stekleničke dobil materino mleko za svoj razvoj in rast.

prsna črpalka

Poznamo več vrst prsnih črpalk. Prsna črpalka je lahko ročna, to pomeni, da sesate mleko iz prsi s pomočjo stiskanja z roko, kar zna biti dolgotrajno in utrujajoče in lahko povzroči vnetje sklepov zaradi nenehnega ponavljajočega giba. Druga vrsta prsnih črpalk pa je električna, ki je bistveno udobnejša za uporabo, kot ročna, saj opravlja svoje delo mehansko s pomočjo elektrike.

Prsna črpalka za mleko i funkcijo črpanja, zbiranja in shranjevanja mleka v posebni posodi. Poznamo enojno ali dvojno prsno črpalko. Električni aparat se uporablja v notranjih prostorih medtem ko rosno prsno črpalko uporabljate lahko kjerkoli.

Zanimivo je to, da je možno prsne črpalke kupiti n tudi najeti. Če jo kupite boste za ročne prsne črpalke odšteli v povprečju 50 EUR medtem ko za električne bistveno več od 150 EUR pa navzgor, odvisno od modela in kakovosti. Sam najem za en mesec stane približno toliko kot ročna črpalka in če jo boste uporabljali krajši čas, se gotovo splača najem.

Električna prsna črpalka je običajno tiha in praktična za uporabo, je robustna in vzdržljiva ter hkrati še energijsko varčna. Deluje pa na dva načina, lahko jo priklopite v električno omrežje ali pa uporabite baterije. Ima več nastavitev za moč in intenzivnost črpanja, kar omogoča udobje mamicam, da si črpanje prilagodijo zase, kot jim najbolj ustreza.

Vzdrževanje prsne črpalke je enostavno, se pa ne kvarijo, zato jih niti ne popravljajo. Njena prednost je, da ima 100 % zaščito pred patogenimi agenti, ki ne morejo do mleka in tako ne morejo škodovati otroku.