Zobna prevleka bo rešila vaš bleščeč nasmeh na naraven način

Zobna prevleka pomaga pri estetskem videzu vaših zob in pri ohranjanju sklenine. Na razpolago je povsem keramična prevleka, za katero se kar nekaj pacientov odloči. Gre za najboljši naravni nadomestek, ki simulira povsem naravne zobe in ni razlike med vašimi zobmi ter keramičnimi. Na tej povezavi si ogledate katera zobna prevleka je na razpolago in katere bi bila za vas najboljša. Seveda je dobro, da se naročite na pregled in se posvetujete z zobozdravnikom, ki vam bo pomagal pri odločitvi. Polnokeramična zobna prevleka je primerna za vse paciente, ki so alergični na kovine. Ker je prozorna, se super vidi skozi njo, svetloba preseva do zoba in navzven se vidi vaša naravna barva zob.

zobna prevleka

Kovinsko keramična zobna prevleka je narejena iz kovine, ki je zelo trdna in je nadgrajena s keramično prevleko. Taka prevleka je primerna za večje korekcije in daljše vrzeli ter za bolnike in protezo. Cirkonij pa je najbolj dovršen sodoben material, ki deluje povsem naravno. Ker prepušča svetlobo skozi do zoba naredi bleščeč in naravne videz zdravih zob. Še preden pa zdravnik izdela zobno prevleko, se loti priprave zob. Zobovino očisti in naredi odtis vaših zob.

Ni vam treba biti v skrbeh, da bi med tem časom izgledali nerodno, saj se naredi začasna zobna prevleka. Nato ko naslednjič obiščete zobozdravnika, preveri, ali je barva zobne prevleke prava za vaš videz. Če je vse v redu, bo zobno prevleko zacementiral in imeli boste trajne bleščeč nasmeh.

Če pa manjka kakšen zob, se ga nadomesti z zobnim mostičkom. Tako boste lahko dobro žvečili hrano. Zobna prevleka je trajna in super rešitev, cena pa je odvisna od materiala in stanja vaših zob, zato je težko oceniti na pamet in bo jasna šele, ko vas bo zdravnik pregledal. Dobro pa je vedeti, da je ta prevleka tako kakovostna, da je doživljenjska, kot tudi nadomestni zobje.