Odškodnina za prometno nesrečo

Vse, ki imamo vozniški izpit nas najbolj skrbi, da bomo kdaj udeleženci v kakšni prometni nesreči. Seveda, če se bomo mi varno vozili, je ne bomo mi povzročili. So pa nekateri vozniki takšni, da se vozijo prehitro in tudi sedejo alkoholizirani za volan. Če pa že doživimo prometno nesrečo nam pa pripada odškodnina za prometno nesrečo.

odškodnina za prometno nesrečo

Prometnih nesreč se vsi bojimo, le kako se jih ne bi, če pa so tudi smrtni izzidi. Bog ne daj da se pa nam zgodi oziroma, da smo udeleženci v prometni nesreči. Nam pa v takem primeru pripada odškodnina za prometno nesrečo. Vse o tem pa v nadaljevanju.

Ta odškodnina pa zajema plačilo za materialno škodo in pa tudi odškodnino za povzročen strah in telesne in duševne bolečine, če smo jih bili deležni. To drugo odškodnino ne moremo zahtevati, če smo doživeli samo nekakšno manjšo prometno nesrečo, kjer je samo malo poškodovan avto. Odškodnino za materialno škodo pa lahko zahtevamo vedno, ko je avto že malo poškodovan. Se pa vseeno po vsaki prometni nesreči oglasite pri zdravniku, da on preveri če niste doživeli telesne ali duševne poškodbe, saj v bistvu ne morete vedeti sami če ste v redu . Za omenjeno odškodnino za duševne bolečine ali telesne pa so upravičeni tisti, ki me povzročijo prometne nesreče.

Odškodnina za prometno nesrečo je torej v bistvu razdeljena na dve različni odškodnini. Je pa tudi pametno, da imate za to odvetnika, ko jo boste zahtevali od zavarovalnice.

Na spletu boste od tem našli veliko, tako da lahko najprej sami izveste če ste upravičeni do katere odškodnine ali ne. Če niste prepričani pa le obiščite odvetnika in vam bo on povedal kako in kaj.

Odškodnina za prometno nesrečo ni tako slaba stvar. Vas pa opozarjam, prosim vozite pametno in varno, tako da ne bo prometnih nesreč na cestah.