Kako vam pomaga dopolnilno zdravstveno zavarovanje in zakaj ga imeti

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri nas ni obvezno je pa zelo modro, saj krije večino zdravstvenih storitev. Takojšnja sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja po končanem študiju pomeni, da boste plačevali najmanjšo možno premijo na letni ali mesečni ravni. Dlje časa kot čakate, dražje bo za vas dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Najcenejše je za mlade in zdrave ljudi, ki so to zavarovanje sklenili v enem letu po preteku statusa študenta. Če tega niste storili, vam bo vsaka zavarovalnica zaračunala 3 % dodatne premije za dobo neplačevanja, kar je res škoda.

 dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Ko se odločate za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, se gotovo zavedate njegovih prednosti. Osnovno zavarovanje krije le najnujnejša zdravila in zdravniške storitve, ki rešujejo življenje, vse ostalo, operacije, ležanje v bolnici, prevozi z rešilcem in boljša zdravila pa boste morali plačevati iz lastnega žepa, če se zdravnik odloči, da storitev, ki so jo za vas opravili, ni bila nujna. Žal te storitve stanejo lahko tudi nekaj sto tisoč evrov, če na primer gledamo operacije. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za majhno mesečno premijo to rešuje tako, da vam vse storitve in zdravila krije zavarovalnica, če zbolite ali doživite nesrečo.

Odločite se lahko za osnovno premijo ali pa nadstandardne premije, ki vključujejo še boljša zdravila in storitve zdravstvene ustanove, kot je lastna soba v bolnici s televizijo in lastnim osebjem ter posebnimi ter dragimi zdravili, ki so lahko učinkovitejša od običajnih. Vse to krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje, vendar se seveda pozanimajte pri svetovalcu, kaj vse zajema glede na zavarovalnico, katero boste izbrali. Izberete lahko katero koli licencirano zavarovalnico, ki ima koncesijo države za izvajanje teh zavarovalniških storitev. Cene premij so si izjemno podobne in ne odstopajo dosti. Zato je najbolje se odločiti glede na to, kateri zavarovalnici bolj zaupate. Ne čakajte, da se kaj zgodi, ker vam zavarovanje prve tri mesece plačevanja še ne koristi in če se kaj zgodi ali zbolite, boste vseeno morali plačati sami.