Puljenje modrostnega zoba neboleč poseg

Pravijo, da je puljenje modrostnega zoba nekaj groznega. A vsi se s to izjavo seveda ne strinjajo, saj zna biti odstranitev zoba neboleče. To, koliko nas bo bolelo je predvsem odvisno od tega, kakšnega kirurga oziroma ortodonta imamo.

puljenje-modrostnega-zoba

Puljenje modrostnega zoba je zelo pogost poseg, saj ta večkrat zraste narobe predvsem pod kotom 90 stopinj. Problem je, če takšnega zoba ne odstranimo saj nam takšen zob ponavadi dela samo probleme kot naprimer da se začnejo ostali zobje  zaradi modrostnega zoba počasi nagibati postrani. To je lahko boleče, predvsem pa bomo imeli veliko več problemov in bomo morali zato še velikokrat obiskati ortodonta. Pogosti razlog, zakaj se zobozdravniki odločijo za puljenje modrostnega zoba je tudi ta, da se na tistem mestu nabirajo bakterije in posledično lahko pride tudi do hudega vnetja, kar si pa ne želimo. Če je v čeljusti premalo prostora, je puljenje modrostnega zoba nujen poseg, saj bodo zobje brez tega posega šli postrani in bomo morali nositi vsaj eno leto zobni aparat. Dobro je tudi vedeti, kako poteka puljenje modrostnega zoba. Prva stvar, ki je potrebna je da se naročimo k zobozdravniku. Ta nas bo da na slikanje zob, na katerem se bo videlo, ali sploh imamo modrostni zob in pa ali je za puliti ali ne. Vedeti moramo, da lahko zobozdravnik tudi odsvetuje odstranitev modrostnega zoba, saj nam lahko to iz tako rekoč drugih razlogov lahko škoduje. Če je modrostni zob še v dlesni oziroma v kosti, se ortodont odloči, ali bo počakal,, da gre modrostni zob bolj ven, ali pa se bo odločil za malo večji poseg, kjer bo potreben rez čeljustne kosti in pa rez dlesni. Puljenje modrostnega zoba ne čutimo, saj preden ortodont zob izpuli nam ta da inekcijo, ki nam omrtviči tisti, del, kjer je modrostni zob. Naj vas nebo strah, saj je odstranitev tega zoba neboleč poseg.