Pametni telefon za vse starosti

Pametni telefon je dandanes ena izmed najbolj pomembnih naprav kamor ne gremo nikamor brez. Vendar je tudi žalostno, da so starejše generacije zaostale za mlajšimi v tehnologiji. Kajti starejši ljudje slabše sprejemajo tehnologijo dandanes. Pametni telefon namreč uporabljamo vsi, saj danes je težko videti koga, ki ima še telefon na tipke ali pa, da ga sploh nima. Ker imajo vsi mladi ali mlajše generacije visoko napredne telefone si zagotovo zaslužijo takšne tudi starejši. Vendar nekateri starejši ljudje mislijo, da je nova tehnologija nekaj, kar se ne da preprosto naučiti. Sploh ne, kajti imajo tudi prilagojene ali lahko razumevajoči telefoni kot so: Google Pixel XL, Jitterburg Smart2, Samsung Galaxy Note 5, PowerTel M9500, Emporia Smart in Doro Liberto 825.

pametni telefon

Pametni telefon je zelo priljubljen po svetu, prav tako kot firme telefonov. In to so: Samsung, iPhone, HTC, Google, Huawei, LG, Lenovo, Nokia, Sony, Microsoft, Xiaomi in še ostali.

Android ima veliko operacijskih sistemov, kot: Android 1.0, 1.5, 1.6, 2.0, 2.2, 2.3, 3.0, 4.0, 4.1/4.2/4.3, 4.4, 5.0 in vse do Android 9.0.

IOS ima tudi veliko operacijskih sistemov: iPhone OS 1, OS 2, OS 3, OS 4, OS 5, OS 6, OS 7 in vse do iPhone OS 13, ki je bil narejen leta 2019.

Pametni telefon ima tudi veliko ločljivosti, ki se končajo na: 2436 x 1125 točk, 458 ppi. Novejši telefoni imajo tudi Face ID ter prstni odtis za odklepanje telefona. Ko posnamemo video je lahko pri najnovejših telefonih ločljivost vse do 4K (24, 30 ali 60 sličic/s). Tudi počasni posnetki so v visoki ločljivosti.

Vsak telefon mora imeti brezžično povezavo z: Wi-Fi, Bluetooth, GPS, klicanje preko omrežja Wi-Fi, GSM. Vsekakor mora imeti vgrajeno režo za kartico SIM ter režo za priključek slušalk in polnjenje. Vsak pametni telefon ima tudi različno dobo baterije, nekateri imajo eno leto, dve leti, celo tri ampak vse je odvisno od uporabnika na kakšen način uporablja telefon. Telefoni morajo imeti tudi zelo dober pomnilnik. Uvrščamo ju med dva pomnilnika: osnovni in delovni (RAM).